• dej-001

Tesla vil bygge et 40GWh batterienergilager eller bruge lithiumjernfosfatceller

Tesla har officielt annonceret en ny 40 GWh batterilagringsfabrik, der kun vil producere Megapacks dedikeret til energilagringsprojekter i forsyningsskala.

Den enorme kapacitet på 40 GWh om året er langt mere end Teslas nuværende kapacitet.Virksomheden har implementeret næsten 4,6 GWh energilager over de seneste 12 måneder.

Faktisk er Megapacks Teslas største energilagringsprodukt med en samlet nuværende kapacitet på omkring 3 GWh.Denne kapacitet kan levere 1.000 systemer, inklusive Powerwalls, Powerpacks og Megapacks, forudsat en kapacitet på omkring 3 MW for hvert produceret energilagringssystem.

Tesla Megapack-fabrikken er i øjeblikket under opførelse i Lathrop, Californien, da det lokale marked formentlig er det største og mest lovende for produkter til energilagringssystem.

Ingen yderligere detaljer er kendt, men vi antager, at det kun vil producere batteripakker, ikke celler.

Vi spekulerer i, at cellerne vil bruge firkantet skal af lithiumjernfosfat, højst sandsynligt fra CATL-æraen, da Tesla har til hensigt at skifte til koboltfrie batterier.I energilagringssystemer er energitæthed ikke prioriteret, og omkostningsreduktion er nøglen.

Lathrops placering ville være et perfekt sted, hvis Megapack blev produceret ved hjælp af CATL-celler importeret fra Kina.

Det er selvfølgelig svært at sige, om man skal bruge batterierne i CATL, fordi brugen af ​​lithiumjernfosfatbatterier i energilagringssystemer og elektriske køretøjsmodeller faktisk kræver etablering af en batterifabrik i nærheden.Måske har Tesla besluttet at lancere sin egen produktionsplan for lithiumjernfosfatbatterier i fremtiden.


Indlægstid: 31. marts 2022